Stijgend kanaal Bitcoin-prijsuitbraak mogelijk ondanks OKEx-schandaal

De Bitcoin-prijs verloor de bullish energy die eerder deze week de prijs naar $11.7K bracht, maar het huidige aanbod kan mogelijkheden bieden voor swinghandelaars.

Eerder deze week ging de Bitcoin-prijs (BTC) een bullish breakout in naar $11.725 na het nieuws van de vorige week dat Square $4.709 BTC kocht, maar sindsdien is de prijs teruggevallen in een zijwaartse range.

Verschillende afwijzingen in de buurt van $11.500 en het recente nieuws dat OKEx alle opnames stopzet omdat zijn CEO ‚meewerkt‘ aan een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Chinese autoriteiten, wegen ook op het sentiment van de investeerders en de Bitcoin-prijs.

De golf van negatief nieuws heeft de meerderheid van de altcoin-prijzen weer in het rood getrokken en het nieuw gevonden bullish momentum van Bitcoin gedoofd.

Het dagelijkse tijdsbestek geeft aan dat het verlies van $11.200 de deur kan openen voor een hertest van $11.100, een niveau dat zich in een VPVR-gat bevindt en waarschijnlijk plaats zou maken voor een verdere daling tot $10.900.

Volgens Cointelegraph Micheal van de Poppe is dat zo:

„Significante steun van $11.000 is nu een must-hold niveau om het bullish momentum te hervatten, wat moeilijkheden kan vinden om de huidige niveaus op te ruimen, omdat vernieuwde coronavirus lockdowns de investeerders angst aanjagen.“

Van de Poppe suggereert dat als Bitcoin de $11K steun verliest, er een mogelijkheid is dat de prijs onder de $10K daalt tot de 200-MA bij $9.750, wat in de buurt komt van een CME-gat.

Hoewel de huidige prijsactie teleurstellend is voor stieren die een hertest van $12K willen zien, blijkt uit een vogelvlucht dat er meerdere factoren zijn die in het voordeel van Bitcoin spelen.

De recente toewijzingen van BTC door MicroStrategy, Square en Stone Ridge zijn positief, vooral gezien de huidige economische onzekerheden als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Bovendien stijgen de volumes opnieuw op meerdere BTC-futuresbeurzen en op vrijdag meldde Cointelegraph dat de Bakkt Bitcoin-beurs een nieuwe recordhoogte bereikte voor de BTC-levering.

Bitcoin heeft ook het merendeel van het negatieve nieuws van de afgelopen twee maanden grotendeels genegeerd en bleef boven het $10K-niveau, omdat de kopers een consistente interesse tonen in het kopen in de buurt van dit niveau.

Ondersteuningstests worden verwacht

Het is ook de moeite waard om op te merken dat slechts ongeveer 1,5 week is verstreken sinds Bitcoin een 24-daagse compressiefase heeft verlaten, die werd gevolgd door de meest recente uitbraak tot $11.750.

Sinds de bullish breakout heeft de prijs het $11.200 niveau opnieuw getest als ondersteuning, maar een diepere pullback naar de 20-MA om $11K te testen als ondersteuning zou niet ongewoon zijn. Zelfs een daling naar het $10.650 niveau in de buurt van de 100-MA zou gewoon een hertest zijn van de dalende trendlijn van de 2020 high op $12.467.

Voor de korte termijn lijkt het waarschijnlijk dat de Bitcoin-prijs zal handelen in het $11.400-$9.700 gebied, een bereik dat een paradijs voor swingtraders kan blijken te zijn.