Kina straffar mer än 20 gruvföretag

Den inre Mongoliet i Kina är en viktig hotspot för bitcoin gruvarbetare . Energin är billig och riklig, så om du potentiellt vill vara en del av utvinningsprocessen för nya mynt är det förmodligen platsen att göra det på.

Kina tar snabba åtgärder

Men om du dyker upp för att göra affärer inom denna region, se till att du inte ljuger på ditt ansökningsformulär och alltid vara tydlig om vem du är och vad du vill uppnå. Cirka 21 gruvgårdar – inklusive Ebang, China Telecom och Bitcoin Future, den största bitcoinbrytningspoolen genom tiderna – har straffats för att vara potentiellt oklara om deras identitet och deras avsikter när de gör affärer i Indre Mongoliet.

Det verkar som om dessa företag försökte dölja sig som big data-företag eller cloud computing-företag som ett sätt att få ytterligare energifördelar som annars inte är tillgängliga för bitcoin- eller crypto-gruvföretag. Denna taktik har sedan slagit tillbaka eftersom de inte bara får tillgång till de billigare elkostnader som regionen är känd för, men de måste nu betala högre räkningar om de vill fortsätta sin verksamhet.

På papper verkar siffrorna inte så mycket. Kevin Pan – verkställande direktör för Pool In – förklarade att vart och ett av dessa företag kan förvänta sig att betala ungefär 0,015 dollar extra per kilowattimme de tillbringar gruvdrift cryptocurrency. Detta är ett relativt litet antal, utan tvekan, men när man tänker på hur mycket tid och energi som krävs för att utvinna nya bitcoin-enheter kommer denna siffra att spikera genom taket, och dessa företag kan förvänta sig att betala mycket mer än de ursprungligen avsedd att gaffla ut för energi.

Som det ser ut är Kina det land som till synes har mest kraft och energi som behövs för att bryta nya bitcoins och kryptovalutaenheter, men då och då måste tillsynsmyndigheter dra ut mattan på operationer som inte gör vad de gör borde. Men om Kina vill behålla sin position som den främsta gruvindationen, kan incidenter som dessa få konsekvenser.

Exempelvis ligger kostnaderna för kilowattimmar på kryptogruvning inom Indre Mongoliet redan på cirka $ 0,038 – $ 0,040 per dag. Med dessa nya utgifter kan de flesta av de straffade företagen – förutsatt att de kör med en kapacitet på cirka 10 000 kilowattimmar per arbetsdag – förvänta sig att betala mer än 3000 dollar i slutet av varje skift.

De kommer att sluta betala mycket mer

I slutändan är det troligt att dessa företag kan börja leta efter andra alternativ, vilket innebär att Kina kan sluta missa affärer från några ganska stora företag. Fortfarande är Thomas Heller – före detta F2Pool-verkställande – oklar hur hård påverkan på Kinas gruvekonomi kommer att bli. Han hävdar:

Det finns ett antal stora koleldrivna gruvgårdar i det inre Mongoliet, och många fler i andra delar av Kina, t.ex. Sichuan och Xinjiang.